De rust in jezelf

Technieken en principes van Tai chi

Tai chi is een Chinese krijgskunst, die werkt vanuit zachte bewegingen en een rustige ademhaling. Hierdoor krijg je niet alleen lichamelijk meer rust, maar ook mentaal. Tijdens dit programma ga je ontdekken hoe je op je eigen manier meer ontspanning in je leven kunt brengen.

Inhoud van het programma

Iedere trainingssessie begint met contact maken met de grond. Dit helpt je om gedachten op een eenvoudige manier los te laten en je lichaam te laten ontspannen. Het soepel maken van gewrichten en rustig ademhalen zorgt voor nog meer ruimte en kracht in het lichaam. Zachte bewegingen en technieken uit de krijgskunst helpen je om helder van geest te blijven tijdens moeilijke situaties in je dagelijks leven. Iedere training sluit af met een korte meditatieoefening.

Wat levert dit je op?

  • Meer beweegvrijheid
  • Meer energie voor thuis en op je werk
  • Sterker zelfbewustzijn
  • Beter kunnen vertrouwen op je lichaamsgevoel

Praktische opdrachten

Na iedere training krijg je een oefening mee, waarmee je dicht bij jezelf kunt blijven op momenten waarop er even veel op je af komt. Ook kun je extra handvatten meekrijgen, waarmee je meer rust kunt inbouwen in je leven, zodat het effect van het programma langdurig blijft.

Wilt je meer weten over wat dit programma voor jou kan betekenen? Klik dan hier