Weerbaarheidstraining voor jongeren

Sterker in je schoenen

Veel jongeren hebben tegenwoordig steeds minder vertrouwen in hun mogelijkheden en voelen zich daarnaast meer in een isolement geplaatst. Dat leidt tot lichamelijke en geestelijke spanningen. In deze weerbaarheidstraining gaan jongeren ontdekken hoe ze de kracht in hun lichaam kunnen voelen en hoe ze die in kunnen zetten om zichzelf fysiek en mentaal staande te houden.

Opbouw van het programma

Dit programma heeft een duur van 5 of 6 zes weken en maakt gebruik van elementen uit de traditionele en moderne vechtsporten Kung Fu en Brazilian Jiu Jitsu (BJJ). Gedurende de weken gaan jongeren van trainen op een veilige afstand naar een situatie waarbij het fysieke contact steeds sterker wordt. Ook wordt de druk steeds meer verhoogd. Hierbij ervaren ze door eenvoudige technieken hoe ze hun balans kunnen bewaren en hun kracht kunnen inzetten om voor zichzelf op te komen. Daarnaast leren ze dat fysiek contact niet vermeden hoeft te worden, maar dat dit juist bijdraagt aan meer vertrouwen in elkaar en vriendschappen kan versterken.

Na afloop van iedere training vindt er een korte meditatiesessie plaats. Hierbij ontdekken jongeren hoe ze hun lichaam en geest makkelijk tot rust kunnen brengen en hun ervaringen positief kunnen verwerken.

Praktische informatie

De trainingen vinden op locatie van de instelling plaats, zodat de jongeren in hun bekende omgeving kunnen blijven. Qua materiaal wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van de materialen die op locatie voorhanden zijn. Lukt dit niet, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de weerbaarheidstraining voor jongeren? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact op.